De website is klaar: tijd voor Google Mijn Bedrijf

december 6, 2016 Marc Hut

De schitterende website voor je bedrijf is klaar. Je hebt veel tijd gestoken in het ontwerp, het bewerken van de afbeeldingen en natuurlijk het schrijven van zoekmachine vriendelijke teksten. De site is voorzien van de juiste plugins zodat deze snel geladen wordt en ook rapaille kan buiten de deur worden gehouden want je maakt gebruik van beveiliging tegen hackers en spammers. Je hebt er ook voor gezorgd dat de website een sitemap heeft gekregen om het de zoekmachinecrawlers wat makkelijker te maken de pagina’s te doorgronden. Maar toch is het bouwen van de website nog maar het halve werk. De volgende stap is het zichtbaar worden in Google.

Google Mijn Bedrijf bedrijfspagina
Google Mijn Bedrijf

 

Het is nu zaak de website onder de aandacht te brengen bij de doelgroep. Een eerste stap die genomen moet worden is Google Mijn Bedrijf. In Google Mijn Bedrijf kan een bedrijfspagina aangemaakt worden die het Google account van de eigenaar linkt met de website. Alle noodzakelijke gegevens kunnen hier ingevuld worden, denk aan de bedrijfscategorie, het adres en telefoonnummer maar ook de openingstijden. Dankzij Google Mijn Bedrijf wordt jouw bedrijf beter vindbaar en ook zichtbaar in Google Maps: je staat op de kaart!

Nadat de website gelinkt is aan het account van de eigenaar zal Google een verificatiecode verzenden naar het opgegeven postadres. Het kan enkele weken duren voordat je deze code ontvangt en Google Mijn Bedrijf kunt activeren.

Om inzicht te krijgen wie jouw site bezoekt, waar de bezoeker woont, welk device gebruikt hij gebruikt of bijvoorbeeld welke pagina hij bekijkt, kunnen we vanuit Google Mijn Bedrijf een analyse starten met Google Analytics. Voordat Analytics jouw site kan analyseren moet je wel eerst een id-tag verkrijgen en toevoegen aan elke pagina van de website.

Er is nog veel meer mogelijk met Google Mijn Bedrijf. Het starten van een Adwordscampagne bijvoorbeeld. Of het krijgen van reviews en insights.

Google Mijn Bedrijf: een goede start voor elke bedrijfswebsite.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.