Marc Hut loopt stage bij 050Legal in het Launchcafé

februari 24, 2017 Marc Hut

rivier water naar de zee marc hut

Heb jij ook wel eens het gevoel dat de dingen lopen zoals ze moeten lopen? Als een rivier waar je in drijft: je probeert wat te zwemmen maar veel controle heb je niet. Het water voert je mee naar de zee, soms kabbelt ze onderweg tegen wat stenen aan. Soms stroomt ze wat sneller, een andere keer wat langzamer. Maar altijd naar de zee. De zee is weer iets dichterbij gekomen dankzij een leerzame stage bij 050Legal in het Launchcafé in Groningen.

 

Afgelopen najaar raakte ik mijn baan kwijt. Je zou zeggen dat dat een moment in je leven moet zijn waarin de grond onder je voeten wordt weggeslagen. Een behoorlijke dam in het snelstromende water. Zo’n moment werd het natuurlijk ook wel.

Vernieuwing en verbreding van de horizon

Tegelijkertijd ontwaakte er ook iets in mij. Alsof er wat stenen uit de rivier gehaald werden waardoor het water opeens vrijloop had tot aan de delta. Zat ik dan toch te lang vastgeroest op dezelfde plek? Vernieuwing kan ook vernieuwend zijn, zo blijkt soms.

Sinds de onheilstijding op die najaars vrijdagmiddag, lukte het me niet meer om zinloos stil te zitten. Elke minuut, elk uurtje, elke dag moest zinvol besteed worden. Zinvol in die zin dat het bijdroeg aan de verbreding van mijn horizon. Rusteloos. Ik begon een opleiding, zocht verdieping en tussendoor ontwierp en bouwde ik twee websites, deels ook om dat te leren. Oude en nieuwe contacten deden mij nadenken over de mogelijkheden.

Maar ook twijfel. Ik vroeg mij af of de opleiding die ik volgde wel zou leiden tot de gewenste baan. ‘Heb ik wel de juiste keuze gemaakt?’. Maar langzamerhand ontdek ik toch het profijt van de trainingen. ‘Ach, alles komt weer op z’n pootjes terecht, je zult het zien, het moet allemaal zo zijn’. Hoe vaak moet je dat soort dingen tegen jezelf zeggen…

 

Leuke, leerzame stage

Hoe dan ook, dat water komt wel bij de zee. Vroeg of laat.
Onlangs liep ik tegen een leuke stage aan. Of eigenlijk tegen twee stages. Twee interessante bedrijven met oprechte mensen. Keuzes maken. Het kiezen uit twee ‘goeden’ is net zo erg als het kiezen uit twee kwaden.

 

050Legal: juridisch advies voor ZZP-ers

Uiteindelijk heb ik een keuze gemaakt. Sinds 21 februari loop ik stage bij 050Legal, een bedrijf dat ondernemers, ZZP-ers, MKB-ers, voorziet van (juridisch) advies. Mijn ding, nieuws voor het voetlicht brengen, anderen helpen, mooie dingen maken: ik hoop het allemaal te combineren tijdens deze stage. Ik mag content voor de websites en een aantal Facebookpagina’s gaan schrijven maar ook de website wat meer optimaliseren voor de zoekmachines (SEO). Leuk & leerzaam!

En zo stroomt het water verder naar de kust. Langzaam, en soms weer snel. Soms voelt dat water koud, maar op dit moment heerlijk warm…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.