Verkennend onderzoek aanpak Stadhuis gepresenteerd

november 14, 2016 Marc Hut

Het Stadhuis van Groningen ondergaat binnenkort een grondige verbouwing. Het moet duurzamer en er is uitbreiding nodig zodat er meer raadsleden in de raadszaal passen. Ook de fractiekamers worden aangepakt. Een hele operatie! Drie architectenbureaus zijn ingeschakeld om een verkennend onderzoek te doen. Dat onderzoek werd maandag 14 november gepresenteerd in het Stadhuis.
En ja: u en ik, stadjers, wordt gevraagd mee te denken zodat het college van burgemeester en wethouders later met een voorstel kan komen.

 

Let’s Gro
De presentatie vond plaats te midden van het Let’s Gro-festival. Niet voor niets is dit moment gekozen. Let’s Gro is bij uitstek een podium waarop de gemeente verkenningen, mogelijkheden en wensen wat betreft de aanpak van het Stadhuis ook met de Stadjers wil delen. Centraal in het gepresenteerde verkennende onderzoek staat daarom het denken over het – letterlijk en figuurlijk – meest centrale gebouw in de stad en hoe wij het met elkaar in Groningen zo optimaal mogelijk willen gebruiken.

 

Film
Van de Stadhuis-aanpak is een film gemaakt op gemeente.groningen.nl/aanpakstadhuis staat. Op deze gemeentelijke website kunnen Stadjers via een reactieformulier vanaf 12 november tot en met 24 november hun mening kenbaar maken.

 

Bron: gemeente Groningen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.